Tafelen met elkaar

Tafelen met Elkaar
Het doel van deze activiteiten is onze gasten, ouders en hun kinderen te verwennen met een lekker etentje vanuit echte gastvrijheid; de kinderen beleven door het kinderamusement daar bovenop nog eens extra plezier.


De waarden die wij met het project willen doorgeven zijn:

  • mensen goede aandacht geven;
  • mensen echte gastvrijheid laten ervaren;
  • het geven van een onderbreking van het dagelijkse leven dat veelal in het teken staat van armoede en de sociale uitsluiting die ook het gevolg is van financiele beperkingen;
  • het doorbreken van de eentonigheid van het leven;
  • kinderen en volwassenen laten ervaren dat een bezoek aan een restaurant ook een levenservaring is.

Doelgroep
We nodigen die gezinnen uit die als gezin nooit uit eten gaan, het maandelijks inkomen is voor het alledaagse leven weinig toereikend en van 'uit eten gaan' kan nooit sprake zijn. Alle gezinnen zijn ingeschreven bij de voedselbank Den Haag en dat betekent dat er een scherpe selectieprocedure vanuit de voedselbank wordt gehanteerd.

 Een doorkijkje in het project
Het project is in oktober 2013 definitief gestart.
Een team van meer dan 15 enthousiaste vrijwilligers ontvangt eenmaal per maand de gezinnen in het restaurant van de Vincentius' Hof.
Per keer kunnen wij 50 mensen ontvangen, meestal een 7-tal gezinnen.
De gezinnen ontvangen de uitnodiging voor een feestelijke viering van de verjaardag van hun jarige kind in de dozen van de voedselbank.

Ons team bestaat uit 3 deelteams

  • Een team dat het kinderamusement voor haar rekening neemt, voor de kinderen het hoogtepunt van de avond; aangeboden worden: groepsspelen; het Wii spel; schminken; bouwen; tekenen, etc.. Voor de kinderen van twee jaar tot 15 jaar zijn er op de leeftijd aangepaste speel- en spelmogelijkheden in twee daarvoor aangeklede ruimtes.
  • Het keukenteam, onder leiding van een professionele kok bereidt een heerlijk driegangen-diner, dat vervolgens mooi opgemaakt opgediend wordt op smaakvol servies.
  • Het team van gastheren en gastvrouwen. Zij ontvangen de gasten op een wijze waardoor iedereen zich gewaardeerd voelt. Deze ploeg zorgt ook voor de feestelijke aankleding van de zaal en de bediening en geeft de kinderen de unieke ervaring van een frisdrank uit een eigen flesje.
  • Sinds juni 2014 is een vrijwilliger belast met het organiseren van een muzikaal intermezzo. Een of meerdere Haagse amateurmusici worden uitgenodigd voor een intiem optreden van tweemaal 10 minuten. De aanwezige volwassenen genieten zichtbaar van de bijzondere ervaring, terwijl de kinderen elders in Vincentius' Hof zich vermaken met spel.

Wat het oplevert is een gezellige sfeer
De gezinnen zijn die avond, meestal voor het eerst, eens echt uit. De ouders en hun kinderen genieten er zichtbaar van.

Samenwerking
Dit project werkt samen met Stichting Leergeld Den Haag, Stichting Jarige Job en met de Voedselbank.

 

Binnen dit project is weer plek voor een aantal enthousiaste vrijwilligers. Klik hier om de vacatures te bekijken.