Nieuws

21 december 2021

Stadsspeld uitgereikt aan onze oud-voorzitter Willibrord Kruijsen

Op vrijdag 17 december ontving oud-voorzitter Willibrord Kruijsen de Haagse Stadsspeld uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal. 

Stadsspeld uitgereikt aan onze oud-voorzitter Willibrord Kruijsen
Het college van burgemeester en wethouders heeft de Stadsspeld toegekend aan de heer W.L. Kruijsen. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij de Vincentiusvereniging. Deze organisatie zet zich naar eigen zeggen met uiteenlopende activiteiten in ‘tegen lokale armoede en sociale uitsluiting’; dit gebeurt al sinds 1846.

De heer Kruijsen meldde zich ongeveer tien jaar geleden aan als vrijwilliger. De reden was dat hij, zo vertelde hij in december 2017 in een interview, ‘graag iets wil terugdoen voor de maatschappij’.

Eerst was de heer Kruijsen actief bij het project Vivaldi. Dit richtte zich op het bestrijden van eenzaamheid onder 30- tot 60-jarigen.

In november 2014 volgde de benoeming van de heer Kruijsen tot voorzitter van de Vincentiusvereniging. Deze functie heeft hij tot 1 januari dit jaar bekleed. Nog altijd is de heer Kruijsen lid van de vereniging en verricht hij hand- en spandiensten.

 

Wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid heeft de Stadsspeld op vrijdag 17 december uitgereikt tijdens een bescheiden bijeenkomst die als verrassing voor de heer Kruijsen was georganiseerd.