Nieuws

01 februari 2021

Nieuwe voorzitter Vincentiusvereniging Den Haag

Nieuwe voorzitter Vincentiusvereniging Den Haag
Wim Philipsen is per 1 januari 2021 de nieuwe voorzitter van de Vincentiusvereniging Den Haag. Hij neemt het stokje over van Willibrord Kruijsen, die gedurende twee termijnen van drie jaar deze functie heeft vervuld en zal aanblijven als lid van de vereniging.

 

Wim Philipsen is reeds geruime tijd betrokken bij de Vincentiusvereniging en is in diverse interne commissies actief geweest. De professionele achtergrond van de heer Philipsen ligt in het bedrijfsleven, bij diverse architectenbureaus en het VVE-beheer. Als gevolg van de coronacrisis zijn nog meer Haagse gezinnen onder het sociale minimum beland. Deze zorgwekkende situatie zal een van de speerpunten zijn voor de komende periode.  

 

De Vincentiusvereniging Den Haag bindt sinds 1846 de strijd aan tegen lokale armoede en sociale uitsluiting. Dit gebeurt onder meer met eigen projecten als de Vincentius Kledingbeurs en de Speelgoedbeurs, gerund door vrijwilligers, maar ook door samenwerking met gelieerde organisaties zoals het Straatpastoraat en Stichting Weekjeweg.