Nieuws

03 juli 2017

Kennismaking met de burgemeester

Op woensdag 28 juni maakte onze kerseverse burgemeester Pauline Krikke kennis met een groot aantal kerkelijke organisaties. 

Kennismaking met de burgemeester
De grote Sint Jacob neemt in het hartje van Den Haag een centrale plaats in, maar ook in de harten van de Hagenezen en de Hagenaars. Juist daarom was het een goed idee om de nieuwe burgemeester van Den Haag daar kennis te laten maken met de kerken van haar stad en vooral ook met het werk dat de kerken en andere organisaties doen voor mensen die het niet zo gemakkelijk hebben.

Een aantal organisaties die oog hebben voor juist deze mensen waren goed vertegenwoordigd voor deze ‘inburgering’ van burgemeester Pauline Krikke. Ds Koffeman heette de ‘burgermoeder’ met een bijzondere ‘preek’ welkom.

Hij vertelde daarin over de verschillende groepen die extra aandacht behoeven en van het werk dat voor deze mensen wordt gedaan. Door kerkmensen, maar ook door vele vrijwilligers, daarin ondersteund door onder andere de Vincentiusvereniging ‘s-Gravenhage. De burgemeester liet weten dat zij eerder al heel wat van het werk gezien had, maar ook dat zij in het najaar graag nog eens uitgebreid met al deze organisaties en met de kerken in contact komt. Daarvoor was deze middag net weer iets te kort. Wij zien er naar uit! Het is een goede gelegenheid om het werk van de Vincentiusvereniging, van Mara, van Stek nog eens onder de aandacht te brengen.

 

Gerard van Dijk