Vacature voorzitter bestuur vrijwilligersorganisatie Den Haag

Wil jij het motorblok zijn van een dynamische en maatschappelijk belangrijke vrijwilligersvereniging? Wij zijn op zoek naar een voorzitter van een van de leukste en uitdagendste vrijwilligersorganisaties van Den Haag. Als voorzitter lever jij direct een bijdrage aan onze projecten op het gebied van armoedebestrijding, maar ook om nieuwe projecten te starten en aan de ontwikkeling van vrijwilligers. Dit doe je niet alleen, je wordt in je taken ondersteund door een 5-koppig bestuur dat grotendeels bestaat uit betrekkelijk jonge bestuursleden. Als jij denkt dat jij dit kunt dan zijn wij op zoek naar jou.
Over de Vincentius Vereniging

De Vincentiusvereniging Den Haag bindt sinds 1948 de strijd aan tegen financie?le, sociale, gezondheids- en culturele armoede in de regio Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Het is een non-profit organisatie die voor door vrijwilligers wordt gerund.

De Vincentiusvereniging helpt kwetsbaren uit de gehele Haagse gemeenschap. Met name daar waar (nieuwe) gaten vallen in het maatschappelijke vangnet. Dit doen wij door projecten op te zetten die te maken hebben met kleding, voeding, onderwijs, spelen, ontmoeting, cultuur, en wederzijdse sociale ondersteuning. Met als doel grote groepen mensen weer volwaardig te laten participeren in de maatschappij.

Over de rol

De voorzitter van het Bestuur helpt mee om een verschil te maken in financie?le, sociale, gezondheids- en culturele armoede in Den Haag en omstreken.

Als voorzitter zorg je, samen met de andere bestuursleden, dat een duidelijke visie en strategisch beleid wordt neergezet en draagt dit duidelijk uit. De voorzitter neemt de regie, is de motor van de vereniging en weet op inspirerend wijze te leiden. Deze uitstekende stakeholdermanager onderhoudt zowel de interne als de externe contacten én is verantwoordelijk voor het activeren en enthousiasmeren van de vrijwilligers en leden van Vincentiusvereniging.

Werkzaamheden die binnen het takenpakket van de voorzitter vallen zijn:

  • Het voorzitten van bestuursvergaderingen
  • Agendasamenstelling in samenspraak met de secretaris
  • Toezien navolging van onder andere statuten, regelementen en bestuursbesluiten

De voorzitter zorgt ervoor dat er altijd een goede communicatie tussen de leden plaatsvindt. Het hebben van een goed gevoel voor verhoudingen binnen een vrijwilligersorganisatie is daarom essentieel. Evenals een positieve mindset en het aandragen van oplossingen.

In deze rol kun je kunt echt een verschil maken in Den haag. Je krijgt veel waardering van cliënten, vrijwilligers en leden en er zijn voldoende mogelijkheden om je zelf verder te ontwikkelen. De rol bedraagt gemiddeld 4-8 uur per week en is op vrijwillige basis

Heb je interesse of wil je meer informatie neem vrijblijvend contact op met de secretaris van de vereniging (06 54792286) of stuur een mail naar: secretariaat@vincentiusdenhaag.nl